Direktlänk till inlägg 21 december 2007
Kokt i kastrull
Köp en trevlig liten Färsk skinka från en trevlig liten glad gris..eller något sådant.
För att få en ganska torr EJ blöt slemmig skinka...:
Sköljer du av den rimmade skinkan. Låt nätet sitta kvar för tusan..
Placerar den i en gryta/kastrull...etc. fyller på med vatten så att det täcker.
Lägger i kanel, lök i bitar, kryddpepparkorn ( eller malen kryddpeppar..)
När det kokar upp så drar du ned på spisen så att det får sjuda.
Räkna ca: 1 timme/kg
När den når 75 grader är den perfekt. ta bort och låt svalna..gärna ute.
Här tar nu jag bort allt det feta ...d.v.s jag enligt vissa förstör skinka..
jag strippar den hårt.
För att vi i det här hushållet gillar den så ..ganska enkelt.
När du gjort det , kan du om du vill trycka i lite nejlikor, går även bra att göra efter du kletat på grilljeringen.
Grilljering:
2 msk Grov skånsk senap ( eller någon annan du gillar )
2 msk socker ( jag tar knappt 1 msk )
1 äggula.
Rör ihop och smeta på skinkan, strö sedan ströbröd på och in i ugnen på 200-225 grader tills den får färg.
Låt den kyla ned sig och Voila..klart.
Godare än köpt skinka..och egentligen...Hur svårt var det här ??..
phfht
Kanske inte som jag ville, önskade eller tänkte..Livet är mer kaos än någonsin, men insett att jag behöver min ventil.Såhär natten innan Nyårsafton kanske det blir en nystart på min blogg ?. Jag vet inte, och vet inte om någon läser eller tittar in ...
Men jag vet inte hur, vart eller om jag är Var.Idag åker jag upp med en kåpad kärra 24 mil tillbaka till staden och lägenheten jag bott i under 9 år. Just nu bor jag hos mina föräldrar igen och jag har åkt fram och tillbaka med bil och flyttk...
*Singel - efter nära 10 år*Arbetslös - efter 7,5 år*Bostadslös till hälften. Så livet kan bli ibland.... ...
jag har tagit ett beslut som kommer påverka min framtid rejält.men kan tyvrr inget säga förrän allt ät fixat och klart... kram på er ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|